OBSESIILE MELE

Revoluția trusei mele de make-up

January 23, 2018

Pentru că această rubrică se numește “Obsesiile mele”, m-am gândit să vă povestesc ce am descoperit și ce mi-a bântuit capul pe final de 2017 și început de 2018. Totul a început cu mutarea în noua casă în septembrie și a culminat cu un incident în aeroportul din Mexico City. Dar, hai să o luăm cu începutul :).

Nu știu cum sunteți voi, dar pe mine de câteva ori pe an (de max. 2 ori) mă apucă curățenia generală când arunc compulsiv o grămadă de lucruri: haine, încălțăminte, cosmetice și farduri. Mutarea din septembrie a fost prilejul perfect să sortez absolut toate lucrurile pe care le am și momentul în care am aruncat o mare parte din farduri, pentru că despre ele vom vorbi azi.

Nu am avut niciodată sertare întregi de produse de make-up și în ultimii ani chiar am anumite produse preferate pe care le cumpăr în mod recurent, dar de multe ori m-am trezit cumpărând produse pentru că am citit undeva că sunt bune sau pentru că am vazut pe nu știu ce vlog, și pot să spun cu mâna pe inimă că de multe ori le-am dat mamei, prietenelor sau le-am aruncat la gunoi.

Revenind la revelația pe care am avut-o în aeroportul din Mexic, se făcea că am ratat predarea bagajelor pentru legătura dintre Mexico City și Guadalajara și am ajuns în situația în care angajații din aeroport ne-au recomandat să încercăm să intrăm cu ele în avion.

În acel moment m-a apucat panica pentru că știam că am cosmetice care depășesc cantitatea maxim admisă și realizam că o să rămân fără majoritatea dintre ele, lucru care s-a și întâmplat :(. Atunci mi-am jurat că nu mai plec niciodată cu produse în varianta full size. Și de la această pățanie am extins regula și la produsele make-up.

Așa cum vă spuneam și mai devreme nu sunt o mare consumatoare de farduri, de cele mai multe ori make-up-ul meu fiind unul destul de basic: bază de machiaj, fond de ten, pudră (uneori), blush, rimel și gloss/ ruj, însă îmi mai fac cu ochiul anumite produse și aș vrea să le încerc. Ca să nu mai am regrete că arunc banii pe fereastră și pentru că îmi doream să încerc nepărat rimelul și iluminatorul stick de la Benefit fără să fiu nevoită să le cumpăr in varianta full size, le-am găsit într-un kit care conținea pe lângă ele, încă 2 produse.

Kit-ul costa 159 de lei și pot spune că am dat o sumă corectă pentru a-mi putea face o părere despre produse: iluminatorul este mi-nu-nat și cu siguranță îl voi recumpăra, mascara nu e neapărat pe gustul meu pentru că încarcă foarte tare genele fără să le dea volum sau să le alungească în mod spectaculos, blush-ul ca textură este ok, însă nu neapărat nuanța mea preferata, rujul este hidratant dar în același timp rezistă câteva ore pe buze, iar culoarea este una dintre cele pe care eu le port.

Acest kit a fost începutul revoluției trusei mele de machiaj pentru că au urmat și alte produse în variantă mini pe care le-am achiziționat în ultima lună și jumătate.

Un alt kit de la Benefit care a costat  în jur de 180 lei și pe care l-am cumpărat pentru că voiam să încerc un produs mega lăudat: The POREfessional: Matte Rescue, care este într-adevăr foarte mișto și pe care îl recomand tuturor femeilor îndrăgostite de tenul perfect mat. Surpriza acestui kit a fost fondul de ten care este primul care se potrivește perfect cu nuanța tenului meu din perioada de iarnă și care este perfect pentru zilele alea în care nu prea am chef să mă machiez, dar parcă nu aș ieși fără nimic pe față. Are o textură lichidă, lejeră, cu acoperire ușoară spre medie pentru un look super natural.

Kitul conține și două nuanțe diferite de corector/ anticearcăn, utile pentru a le putea amesteca în ce proporții doriți astfel încât să obțineți culoarea potrivită tenului vostru, dar care nu m-au dat pe spate pentru ca oricât am încercat să fixez produsul cu pudră, acesta se strângea inestetic în pliurile de sub pleoape. Nici pudra nu pot să spun că m-a convins, dar aici poate e de vină nuanța care e ușor spre roz, eu fiind mai degrabă spre beige/ honey.

 

Am continuat nebunia cu 3 produse pentru sprâncene tot de la Benefit pe care le voi recumpăra imediat ce se vor termina: un primer de care m-am îndrăgostit pentru că sprâncenele par mai dese și mai sănatoase, un creion și un gel transparent pentru fixare care este genial. Produsele costă 59 de lei fiecare .

După atâtea produse de la un singur brand am zis să mai cumpăr și de la alții ca să nu las banii aiurea în portofel și am achiziționat o pudră translucidă Ultra HD de la Make Up For Ever care oferă tenului un aspect mat de lungă durată fără să îl încarce și un spray de fixare a machiajul care asigura protecția acestuia și care mă scutește de veșnica nevoie de a reaplica pudra de câteva ori pe zi pentru a avea acel aspect super mat pe care îl ador. Ambele produse au costat 59 de lei fiecare.

Pe lângă aceste produse de la cele 2 brand-uri mai sus amintite, găsiți și alte tipuri de produse (rujuri, farduri de pleoape, măști de față etc) și de la alte brand-uri. Sfatul meu este ca atunci când mergeți să vă cumpărați produse cosmetice să puneți o întrebare dacă acestea există și în variantă de travel/ mini. Cred că e cel mai bun mod în care vă puteți convinge dacă vă plac sau nu, o să fie o cheltuială mai mică și în plus veți avea mereu produse noi fără a arunca jumătate de flacon la gunoi pentru ca au expirat.

You Might Also Like

sharing is caring