DINTR-ALE MELE

Dragă 2018,

January 11, 2018

Începutul ăsta de an a fost ușor lenevit, mi l-am petrecut mai mult în pat sau pe canapea în pijamale uitându-mă la Netflix și m-am gândit și răzgândit dacă să scriu sau nu acest articol. Simt că anul 2017 a fost un an unul plin de împliniri, multe călătorii, dar și de schimbări. Am schimbat casa (Doamne, cât de mult am mai cărat!) în care stăm și locul în care încerc să îmi găsesc liniștea, am fost cerută în căsătorie în cel mai nebun mod posibil, m-am trezit cu acest blog cadou și lista poate continua. Cred că dacă aș putea să sumarizez într-un singur cuvânt anul 2017, acesta ar fi “efervescent”.

Ce așteptări am de la 2018? Sau ce mi-am propus?

Nu mi-am facut o lista foarte extinsă, dar știu sigur că anul ăsta o sa fie cel mai tare de până acum :). Mi-am propus câteva lucruri care cumva au legatură cu ce îmi face sufletul să zâmbească și intenționez să mă ocup mai mult de mine. Cred că primul gând pe care îl am pentru 2018 este că îmi doresc să fiu un om mai bun. Mai bună cu cei din jurul meu și în ceea ce fac în fiecare zi la job sau în timpul meu liber. Cred că un alt lucru pe care mi-l doresc în 2018 este să nu mai fiu pe fugă 80% din timp, să nu mă mai consum pentru nimicuri, dar aici este mult de munca, nu o sa pun prea mare presiune pe mine 🙂 și să fiu mai atentă la nevoile mele.

Primul lucru pe care mi l-am propus încă de la finalul lui 2017 sunt de fapt două :), vreau să încep să fac sport și să mănânc mai sănătos. Pentru partea cu sportul am câteva variante de locuri în care aș vrea să merg, dar aștept niște detalii ca să aleg norocosul câștigător. Partea cu mâncatul sănătos este o provocare destul de grea având în vedere că Marian este cel mai mare pofticios din lume, dar i-am propus un mic târg și cred că l-am convins să facem o schimbare. Inspirată de modelul pe care îl adoptă o colegă de birou, ne-am hotărât ca două luni pe an să renuțăm la carne. O să fie un fel de detox de care amândoi avem mare nevoie dupa atâția “burgărași”.

Al doilea lucru, pe care mi l-am propus este să citesc mai mult, de fapt, îmi doresc să citesc măcar o carte pe lună. În ultimul timp, atât eu cât și Marian, am început să cumpărăm cărți, însă cu stilul nostru de viață super agitat și mereu pe fugă nu am reușit să le citim. Mă gândeam la un moment dat chiar să cumpăr un Kindle, dar mi-am dat seama că e mult mai faină o carte adevărată și că nimic nu se compară cu senzația aia pe care o ai când pui cartea în raftul din bibliotecă unde ții cărțile citite.

Al treilea lucru pe care mi l-am propus pentru 2018 este să mă văd mai des cu oamenii pe care îi iubesc și care au fost lângă mine în cele mai grele dar și în cele mai minunate momente din viața mea. Lista include prieteni pe care nu am mai reușit să îi văd de luni bune, rude pe care îmi propun să le văd și în afara clasicelor sărbători, cât și părinții cu care îmi doresc să plec într-o vacanță sau măcar un weekend din București.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este acest blog. Îmi propun să scriu măcar 3 articole pe lună. Știu că am început mai greu și că pare că nu prea m-am ocupat de treaba asta, însă sfârșitul de an m-a prins pe super low battery și chiar am avut nevoie să îmi revin. Tot ce pot să vă zic este că am o lista de subiecte despre care vreau să scriu. Inspirație să am și timp să îmi fac, că restul sunt detalii.

Poate pare puțin ce mi-am propus pentru anul ăsta, însă vreau ca la sfârșit de 2018 să mă pot uita în urmă și să zic “da, chiar am făcut tot ce mi-am propus”. Cred că una dintre lecțiile anului trecut a fost că ar trebui să nu mai pun atâta presiune pe mine și să îmi setez obiective realizabile.

Voi ce v-ați propus pentru 2018?

You Might Also Like

sharing is caring